11.etapa Tour de France 2013

9. Červenec 2013

Zimovčák se vrací na Tour - co slíbil, to splnil.

Co slíbil, to splnil. Josef Zimovčák, desítinásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole a hlavní patron charitativního projektu Na kole dětem, se po osmi letech vrátil na legendární cyklistický etapový závod Tour de France, kde absolvuje v režimu profesionálů devět etap, ale vždy jeden den před pelotonem. Do prvních kilometrů stého ročníku Tour Zimovčák vyrazí 10. července ve dvanácté etapě, která měří 218 kilometrů a je třetí nejdelší.

Tým Josefa Zimovčáka dorazil do Francie již den dopředu a v Mont Saint-Michel se střetl se skupinou „Sašíků“, kteří na Tour vyrazili o několik etap dříve. V druhém nejnavštěvovanějším místě Francie, kde dnes peloton jel časovku, Zimovčák a spol. absolvoval několik zahřívacích kilometrů, a jejich přítomnost vyvolala velkou pozornost jak médií, tak i fanoušků, jichž se kolem tratě tísnily stovky.

S Josefem Zimovčákem se setkal i jeden ze symbolů francouzského etapového závodu, Němec Didi Senft, známý jako El Diblo, který tradičně doprovází Tour v kostýmech ďábla od roku 1993. 

Pavel Jahoda

Fotogalerie 

foto: © Ivo Dvořák

11. etapa Tour de France 2013