17.etapa Tour de France 2013

16. Červenec 2013

Koloběžkáři, Pafko, Zimovčák, všichni společně na náročné časovce

Krátká, ale o to náročnější. Na Josefa Zimovčáka a spol. sice čekalo na Tour de France pouhých 32 kilometrů horské časovky, ale profil s dvěma strmými kopci a vysoké tempo daly všem účastníkům pořádně zabrat. Ke skupině se nově přidal tradiční účastník projektu Na kole dětem profesor Pavel Pavko. 

Sám hlavní patron charitativního projektu Na kole dětem Josef Zimovčák byl náročností sedmnácté etapy lehce překvapen. „Všechno nasvědčovalo tomu, že to bude výlet. Dokonce i příprava tak vypadala. Ale po sto metrech bez předchozího rozjetí jsme poznali, že to tak snadné nebude. Dokonce se začalo ve skupině i závodit. V prvním kopci jsem si skutečně mákl. Ve zbytku trasy už to tak dramatické nebylo a především sjezd byl krásný,“ řekl po dojezdu do Chorges Zimovčák.

Společně s ním do dnešní časovky vyrazili i koloběžkáři z Kick Tour 2013, kteří se Zimovčákem dorazili až do cíle, a zejména dva členové, z Finska a Holandska, předváděli, že i na koloběžce se dá v kopcích jet skutečně rychle, když chvílemi cyklistům i ujížděli. 

Ivo Dvořák

Fotogalerie 

foto: © Ivo Dvořák

17. etapa Tour de France 2013