1.ročník Na kole dětem Krajem blanických rytířů

Trasa: Vlašim - Načeradec - Zvěstov - Vlašim
Délka trasy: 55 km

10.7.2023

Pokladnička z Na kole dětem Krajem blanických rytířů byla otevřena a obsahovala 16.660,- Kč.
Všem dárcům mnohokrát děkujeme.  
Všechny prostředky byly vloženy na účet nadační sbírky a budou použity na rekondiční pobyty malých onkologických pacientů.

9.7.2023

Ráno kolem 9 hodiny se z nádvoří zámku ve Vlašimi začala ozývat milá hudba i zpěv Dominika Pavlase z Votic. Začali se zde scházet cyklisté, kteří si přišli společně projet Krajem blanických rytířů a zároveň podpořit onkologicky nemocné děti. Na nádvoří nás přivítal starosta Vlašimi Luděk Jeništa, předseda Kraje blanických rytířů Viktor Liška, organizátor celé akce Jakub Kachlík, Josef Zimovčák a v neposlední řadě i blanický rytíř, který celou trasu odstartoval svým mečem. Na cestu z Vlašimi se vydalo cca 80 cyklistů, což je krásný počet, když si uvědomíme, že již v 9 hodin bylo na teploměru 30 st. C a jednalo se o první ročník této akce.

V pohodovém tempu, které udával Martin Kvintus na vysokém kole, doprovázený Josefem Zimovčákem na kole silničním, jsme vyrazili vstříc první zastávce v městysu Načeradec. Po pravé ruce jsme stále mohli sledovat bájnou horu Blaník. V Načeradci nás na hřišti přivítala paní starostka Petra Bartoníčková, skvělé občerstvení a také osvěžení v podobě puštěné trávníkové závlahy, kterou jsme rádi ke schlazení využili. Krásně jsme si zde odpočinuli a mohli pokračovat směrem na Zvěstov.

Stále jsme mohli sledovat Velký i Malý Blaník, většinou po pravé straně a směřovali ve Zvěstovu.
Nevím, kdo jste kdy navštívil Zvěstov, já tu byl poprvé a byl jsem velmi mile překvapen.
Uvítali nás v zámeckém parku, připravili pro všechny oběd, tekutin bylo také dostatek, hrála kapela Shoelaces a pan starosta Karel Babický nám povyprávěl nejen o zámku, který rekonstruují, ale ukázal nám i místní marínu i vlakové nádraží, které mají od roku 1929 i když sem dráha nikdy koleje už nezavedla. Svézt jsme se mohli po místním rybníku v lodi Tonda. Bylo to milé a rychle to uteklo, a tak jsme museli dále do cíle dnešního cykovýletu do Vlašimi.
Zde jsme se na nádvoří zámku v klidu rozešli s pocitem krásně stráveného dne, kdy jsme udělali nejen něco pro vlastní zdraví, ale zároveň pomohli i malým onkologickým pacientům s jejich návratem do běžného života.

Už se těšíme na 2. ročník v příštím roce.

Fotogalerie

Na kole dětem Krajem blanických rytířů

1. ročník charitativní cyklojízdy v okolí Vlašimi

V kalendáři cyklistických charitativních akcí pod značkou Na kole dětem přibyla letos další krásná akce.

Vyjedeme v neděli 9. července v 9:30 od zámku ve Vlašimi. Na start se kromě účastníků vyjížďky postaví i blanický rytíř, který cyklojízdu odstartuje. Pokud nejste vyznavači cyklistiky, přijďte alespoň popřát peletonu šťastnou cestu, vyfotit se s Josefem Zimovčákem nebo si potřást rukou s Blanickým rytířem. Přijít můžete už v  9:00, kdy akce začne. 

Jedná se o CHARITATIVNÍ CYKLOJÍZDU pro širokou veřejnost, jejímž hlavním cílem je získat finanční prostředky na podporu léčby onkologicky nemocných dětí. 
Nezapomeňte se registrovat zde 
Na trase bude, tak jak se to už stalo na akcích Na kole dětem zvykem, zajištěno občerstvení a bezpečnost se postarají příslušníci policie České republiky.

Více informací  včetně možnosti registrace najdete na adrese: https://www.blanik.net/na-kole-detem
Těšíme se na Vás v co největším počtu.