Ivan Burkert je v cíli na Cabo de Finisterre

10.10.2023

Ivan Burkert je v cíli své letošní cesty na Cabo de Finisterre.

V poslední části cesty postupně projel Fátimou, Porem, zastavil i v Santiágu de Compostela, kde končila kdysi jeho první cesta. Pak pokračoval na západní pobřeží Evropy na mis Cabo de Finisterre. Je dobojováno. Na kole celkem ujeto 4.249km.

Zdravíme a děkujeme za podporu všem co nás sledovali.

4.10.2023

Ivan Burkert projel jihem Španělska a zamířil do Portugalska. Navštívil na svém vysokém kole Cabo de Sao Vicent, Zambujeira de Mar, Lisabon, Cabo do Roca a míří na Porto. Krásné útesy a vlny na pobřeží a Ivan stále šlape. Také se setkal, jak říká, s Humpoleckou partou. Toni ho prý nabil do dalších kilometrů. 

24.9.2023

Ivan Burkert dorazil 23.9.2023 na Gibraltar a večer se setkal s Josefem Zimovčákem, který zde také byl, protože s partou kamarádů projíždí Španělsko z Bilbaa do Malagy, právě přes Gibraltar. Bylo to milé setkání. Ivan s Tomášem jsou již 28 dní na cestě a tak bylo příjemné pohovořit s přáteli. Ráno 24.9.2023 pak všichni společně vyrazili na vrchol gibraltarské skály a jak jinak než na kolech. Ivan na vysokém a Josef na silničním. Kopec je to hodně prudký a tak musel Ivan občas i kolo strkat. Celá parta bez problému pokořila vrchol a zkontrolovala drzost místních opic.
Po přejezdu zpět na španělské území se naše cesty rozdělily a Ivan s Tomášem směřují směr Cadíz. Josef s partou už směřují k domovu.

Ivanův pohyb je možno sledovat na zde

21.9.2023

Ivan Burkert cestou do Granady projížděl přes Sierra Nevadu a tak zamířil i na Pico del Veleta. Pico del Veleta je druhá nejvyšší hora v pohoří Sierra Nevada, které se nachází v jižním Španělsku, přesněji v autonomním společenství Andalusie. Toto pohoří je součástí betického pohoří a nabízí nádhernou alpskou krajinu s množstvím hor, ledovcových jezer a horských cest.
Pico del Veleta samotný je vysoký 3 396 metrů nad mořem a tím pádem je druhou nejvyšší horou Španělska po horu Mulhacén, která se nachází také v Sierra Nevadě.
Dostal se s vysokým kolem až na samotný vrchol hory, kde panovalo velmi větrné počasí a tak jízda na vysokém kole byla velmi obtížná.

Nyní posbírá síly a pojede na jih k moři, směr Malaga a Gibraltar.
Ať přeje počasí a kola se točí.

18.9.2023

Ivan Burkert pokračuje ve své cestě. Projel Barcelonou, kde mu bohužel nepřálo počasí a tak byla návštěva jen velmi krátká. Kdo z vás by si chtěl prohlížet pamětihodnosti Barcelony v bouřce mezi blesky? Dále pokračoval na jih, kde se počasí umoudřilo, navštívil Valencii včetně oceánia a nyní již směřuje svoje úsilí ke Grenadě. Přejme mu pěkné počasí a ať se kola točí.

14.9.2023

Ivan Burkert pokračuje ve své cestě. Projel už celou Francii podél Středozemního moře a včera dorazil přes Pas de la Casa do Andory. Dnes se ale již opět začal vracet ve Středozemnímu moři a pokračuje na Barcelonu. Zdraví všechny své příznivce do Čech.