Na kole dětem Toulavou 2019

23. Červen 2019
V neděli 23.6.2019 se po deváté hodině ráno na náměstí ve Voticích začaly hromadit cyklisté. Když je chvíli před desátou hodinou přivítal hlavní organizátor akce Jakub Kachlík a než je v 10 hodin odstartoval starosta Jiří Slavík tak jich bylo již více než 160. Ještě před startem Jakub Kachlík představil svůj projekt a předal Josefovi Zimovčákovi šek na 165 tisíc Kč pro nadační fond Na kole dětem. K němu se připojil předseda fotbalového klubu SK Benešov pan Tomáš Novák a předal šek na částku 5.050 Kč, za kterou  vydražili podepsaný dres AC Sparta Praha, proti které SK Benešov hrál 22.7. a hráči Sparty tento dres podepsali. Pak už se jelo. V čele Josef Zimovčák na vysokém kole, za ním spousta mladých cyklistů a pak zbytek pelotonu. První zastávka byla v Sedlčanech. Zde nám turistickou oblast Toulavou představila její ředitelka Štěpánka Barešová, bylo zde skvělé občerstvení a tak jsme posilněni mohli vyrazit do Počepic. Zde se začala cesta trochu více vlnit a bylo třeba zabrat do pedálů. Také trochu poprchávalo, což ale v teplém dni málokomu vadilo. V Počepicích nás U Radešínka uvítal Pavel Hejhal. Připravili pro všechny bohaté občerstvení. Mají tady také skvělé perníčky a pěknou restauraci. Zahrát si můžete i Adventure golf, ale na to jsme neměli čas, protože už nás čekali na Monínci. Do zdejšího lyžařského areálu nás na kole doprovodil místní vládce Jaroslav Krejčí st. s manželkou. Pěkně jsme si tady odpočinuli, Jaroslav Krejčí ml., který je ředitelem areálu, nám předal pokladničku s penězi, které vybrali zaměstnanci areálu mezi sebou. Mnohokrát děkujeme.

Nyní nám už zbývaly poslední dva kopce a posledních 16 km zpět do Votic. Oproti plánu jsme sem dorazili sice asi o 45 minut později, než bylo naplánováno, ale to nikomu nevadilo. Na cestu nám už svítilo sluníčko a všichni měli radost z příjemně stráveného dne. Bonusem bylo, že se nikomu nic nestalo a tak se všichni rozešli domů s pocitem, že trochu pomohli a zároveň protáhli vlastní tělo. Zvláštní poděkování patří policii ČR, a klukům na motocyklech, kteří zajistili bezpečnost po celou dobu jízdy a bez nichž by to určitě takto dobře nedopadlo.

Další milé překvapení bylo v pondělí ráno na krajském úřadě v Brně, kde se otevírala zapečetěná pokladnička, do které vkládali účastníci dobrovolné startovné. V pokladničce bylo úctyhodných 38.838 Kč, které se všechny použijí na rekondiční pobyty dětí, které prodělaly onkologickou léčbu. Všem dárcům mnohokrát děkujeme!!!