Na kole dětem Vysočinou 2016

Trasa: Telč - Třešť - Jihlava - Batelov - Telč
Délka trasy: 77 km

6. ročník cyklovýletu je minulostí

10. Září 2016

Za krásného letního počasí se na náměstí v Telči sešlo v sobotu 10.9.2016 více jak 260 cyklistů a cyklistek. Všichni vyrazili úderem 10. hodiny směrem na Třešť, Jihlavu, přes vodní nádrž Hubenov a Batelov zpět do Telče. V čele vyrazil jako vždy Josef Zimovčák na vysokém kole. Cestou se přidávaly další desítky cyklistů, takže krásnou krajinou Vysočiny projížděl pěkně veliký peloton dobré nálady. Všichni se usmívali a atmosféra byla nádherná. Naštěstí nedošlo k žádnému většímu pádu ani zranění. Běžný silniční lišej ošetřil přímo na trati pan primář dětského oddělení nemocnice v Jihlavě MUDr. Martin Zimen. Všichni si užívali krásného dne stráveného v nádherné přírodě. Po dojezdu do zpět Telče pan starosta Mgr. Roman Fabeš s paní Věrou Peichlovou, vedoucí odboru kultury městského úřadu, popřáli Josefovi předem k 60-tým narozeninám a všichni zúčastnění se skandováním Pepo, Pepo k přání připojili. Následovalo losování tomboly, kde hlavní výherkyně bude muset na svojí výhru, jízdní kolo, ještě trochu povyrůst. Pak jsme si už jen dali svíčkovou v Restaurantu Zach a začali se těšit na 7. ročník Na kole dětem Vysočinou v roce 2017, který proběhne 9.9.2017.  V následujících dnech bude otevřena pokladnička, do které účastníci hojně přispívali dobrovolným startovným a zveřejníme částku, kterou všichni zúčastnění pomohli nemocným dětem.ní účastníci vyjížďky. Hlavní cenou bylo dětské jízdní kolo.

Již se těšíme na další v pořadí již 7. ročník v roce 2017.

Fotogalerie

Na kole dětem Vysočinou 2016

Dojezd pelotonu do cíle v Telči - video

6. ročník startuje v Telči

sobota 9.9.2016 10:00 hod.

Šestý ročník projektu Na kole dětem Vysočinou 2016 se uskuteční v sobotu 10.9.2016 v Telči. Máme před sebou šestou cyklojízdu napříč Vysočinou, již po tradiční trase. Opět doufáme, že velké množství cyklistů překoná 80 kilometrů terénních vlnek v malebné krajině Vysočiny. Doufáme, že nám bude přát počasí a svojí účastí podpoříte správnou věc a hlavně svoje vlastní zdraví. Odměnou Vám bude jízda v pelotonu, pro mnohé možná první taková zkušenost a obrovský zážitek. Těšíme se na všechny v pelotonu. Jede se opět pod dohledem Policie ČR, která bude zajišťovat bezpečnost a plynulost cyklojízdy. Pravidla účasti naleznete zde.

Od 8:00 hodin bude možno zaplatit dobrovolné startovné, vyplnit slosovatelný výherní kupon a nakoupit reklamní předměty více zde.

V 10 hodin vyrazíme z Telče směrem na Třešť, Jihlavu, Batelov, Řásnou a zpět do Telče. Do Telče se vrátíme v cca 17:00 hodin.

Více na: https://www.nakoledetemvysocinou.cz/