Na kole dětem Vysočinou 2020

Trasa: Telč - Třešť - Jihlava - Batelov - Telč
Délka trasy: 77 km

10. ročník cyklovýletu je minulostí

12. Září 2020

Dnes se jel 10. ročník Na kole dětem Vysočinou. Tentokrát nám počasí přálo a tak se ráno na náměstí sešlo více jak 200 cyklistů. Nechyběli mezi nimi, samozřejmě kromě Josefa Zimovčáka, ani tradiční účastníci starosta Telče Mgr. Roman Fabeš, předseda senátu RNDr. Miloš Vystrčil, ředitel nemocnice v Jihlavě MUDr. Lukáš Velev, MHA, primář dětského oddělení nemocnice v Jihlavě MUDr.Martin Zimen a mnozí další. Cesta nádherně ubíhala a první zastávka byla v Třešti. Zde nás přivítal starosta města Ing. Vladislav Hynk. Po malém občerstvení jsme vyrazili směr Jihlava. Jelo se skvěle, byly krásné výhledy po kraji Vysočina a cesta krásně ubíhala všem. V Jihlavě nás bagetami, a dalším občerstvením, přivítal Mgr. Petr Ryška náměstek primátorky pro oblast sportu a sportovní infrastruktury. Nabrali jsme síly a uháněli dál směr Batelov.  Cestou jsme přejeli hráz vodní nádrže Hubenov, kam se normálně nesmí, ale každý rok při příležitosti naší akce máme povoleno projet. V Batelově místní hasiči připravili již tradiční pohoštění a posezení. Po této milé návštěvě nám chybělo do cíle cca 20 km. Josef Zimovčák to asi nějak pocítil a dost přidal. V Telči na náměstí jsme se v cíli sešli všichni příjemně unaveni a těšili se na tombolu.  Ještě před tombolou jsme předali šek na 100 tis. Kč pro dětské oddělení nemocnice v Jihlavě. Tombolu se také podařilo vylosovat a výhercům rozdat ceny. Snědli jsme svíčkovou v restauraci U Zachariáše. Díky všem, kteří dorazili a přispěli i do zapečetěné pokladničky a zároveň udělali skvělou atmosféru dnešnímu dni.

V pondělí 14.9.2020 byla rozpečetěna pokladnička a obsahovala pěkných 30.222,- Kč. Moc děkujeme všem dárcům a peníze budou požity na rekondiční pobyty malých pacientů.

10. ročník je tedy minulostí, vzhůru do přípravy 11. ročníku v roce 2021.

Fotogalerie

Na kole dětem Vysočinou 2020

10. ročník NA KOLE DĚTEM VYSOČINOU

v sobotu 12.9.2020 startujeme v 10:00 hodin v Telči

12. Září 2019

Také letos, 12.září 2019, se uskuteční tradiční projížďka Na kole dětem Vysočinouv čele s Josefem Zimovčákem na vysokém kole. Trasa zůstává tradiční. Start bude opět na historickém náměstí v Telči, přes Třešť se peloton přesune do Jihlavy. Zde bude pro všechny účastníky malé občerstvení. Trasa dále pokračuje krásnou přírodou po hrázi vodní nádrže Hubenov a zpět do Telče. Cestou se cyklisté občerství a doplní energii ještě v Batelově. Celková délka trasy je 77 km. Nezapomeňte se registrovat na https://www.nakoledetemvysocinou.cz ať můžeme zajistit dostatek občerstvení. Více na: https://www.nakoledetemvysocinou.cz/

Záštitu 10. ročníku poskytla primátorka Jihlavy Karolína Koubová a starosta Třešti Vladislav Hynk.