Na kole dětem Žďárskými vrchy 2016

Trasa: Žďár nad Sázavou - Svratka - Sněžné - Nové Město na Moravě - Žďár nad Sázavou
Délka trasy: 67 km

2. ročník Na kole Žďárskými vrchy je minulostí

Druhý ročník podpořil celý Žďár nad Sázavou

13. Srpen 2016

Druhý ročník Na kole dětem Žďárskými vrchy se povedl nad míru. Díky hlavnímu organizátorovi Aleši Wasserbauerovi se v sobotu 13. srpna sešlo na Pilské nádrži více než 300 cyklistů natěšených na jízdu terenními vlnkami Vysočiny. Ráno je vyprovázela zamračená obloha, ze které se nakonec vylouplo i sluníčko. Nejen vysoký počet účastníků, ale i vysoký zisk finančních prostředků od sponzorů, které budou použity pro nemocné děti ukázaly na příkladnou solidaritu. Velké překvapení přišlo po odpečetění pokladničky. Bylo v ní přesně 49 709 korun. Tyto penízky budou spolu s darem 50 000 Kč od společnosti Metlife použity na uhrazení tábora dětí z NF Krtek, který se konal na Milovech přímo v termínu akce. Děti se mohly pozdravit s cyklisty, kteří přes Milovy projížděli. Aleši vřelé díky za Tvoji aktivitu a těšíme se na třetí ročník.


pozvání

Přijďte se svézt na kole při 2. ročníku, udělat něco pro sebe a přitom pomoci nemocným dětem

2. ročník charitativní cyklojízdy pro širokou veřejnost startuje ve Žďáru nad Sázavou z Pilské nádrže 13.8.2016 v 9:30. Registrace bude probíhat od 8:00. Přijďte si vyzkoušet jízdu v pelotonu, užít si pohodový den na kole a udělat také něco pro své zdraví. Srdečně Vás zve Aleš Wasserbauer.

Startovné  je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách www.zdaracidetem.cz.

Cílem pelotonu bude Žďár nad Sázavou kde proběhne předání šeku s vybranou finanční částkou. Celou trasu v čele pelotonu pojede mistr světa na vysokém kole Josef Zimovčák a Aleš Wasserbauer šlapající jednou nohou. Od začátku trasy poputuje s pelotonem zapečetěná kasička, kam může kdokoliv přispět. Přispět mohou účastníci dobrovolným startovným. Dále bychom chtěli ukázat a motivovat všechny, že i s handicapem se dá sportovat, například jezdit na kole. 

Někomu se může trasa zdát jako dlouhá, ale na trase budou zastávky pelotonu v partnerských městech spojené s odpočinkem, kde promluví zástupce partnerského města a Aleš Wasserbauer, autor projektu Na kole dětem Žďárskými vrchy. Cílem pelotonu bude pak rekreační areál Pilák ve Žďáru nad Sázavou. Po celou dobu bude na bezpečnost a plynulost dopravy dohlížet policie České republiky.