Na kole dětem Žďárskými vrchy 2020

Trasa: Žďár nad Sázavou - Svratka - Sněžné - Nové Město na Moravě - Žďár nad Sázavou
Délka trasy: 67 km

6. ročník Na kole Žďárskými vrchy je minulostí

Žďárskými vrchy projelo více než 350 cyklistů

8. Srpen 2020

V sobotu 8.8.2020 se ráno před 9 hodinou začalo k amfiteátru u Pilské nádrže ve Žďáře nad Sázavou sjíždět mnoho cyklistů. Bylo zřejmé, že se koná 6. ročník charitativní cyklojízdy Na kole dětem Žďárskými vrchy. Nakonec se zde před startem v 9:30 sešlo více jak 350 cyklistů na všech možných strojích. Nejvyšší kolo měl Josef Zimovčák, patron projektu a kolo s jedním pedálem měl hlavní organizátor akce Aleš Wasserbauer. 
Aleš dokázal objednat skvělé slunečné počasí a přilákat spoustu cyklistů. Peloton se táhl do ohromné, krásné dálky a připomínal velmi dlouhého hada.  V 9:30 jsme vyrazili vstříc 67 km dlouhé trase Vysočinou. První zastávka byla ve Svratce, kde nás přivítali skvělým občerstvením, množstvím banánů i tekutin, které si naše těla v tomto letním slunci žádala. Po krátké přestávce jsme vyrazili směrem na Sněžné. Místní buchty (ty pečené) a místní škvarková pomazánka se staly za předchozích 5 ročníků již téměř legendárními a mizí po stovkách. Všichni se sem těšili a do sytosti se i najedli. Pokračovali jsme směr Nové Město na Moravě.  V Novém Městě na Moravě byla pohodová atmosféra a poslední přestávka. Pak už jsme se stočili zpět směrem do Žďáru nad Sázavou. V cíli organizátor celé akce Aleš Wasserbauer poděkoval všem účastníkům a sponzorům za podporu. Předal šek na úctyhodných 400 tis. Kč. Peníze půjdou Nadačnímu fondu Krtek a dětským oddělením nemocnic v Jihlavě a Novém Městě na Moravě. Pokladnička, do které házeli přítomní dobrovolné startovné bude rozpečetěna a sečtena na krajském úřadě až v pondělí. O výsledku budeme informovat. Už nyní se těšíme na příští rok na 7. ročník. Velké poděkování patří i policii České republiky, městským strážníkům i kluků na motocyklech, kteří se skvěle starali o naši bezpečnost celý den. Níže najdete několik fotografií z pohodového dne a kompletní fotogalerii pak za několik dní na www.zdaracidetem.cz/fotogalerie .

Na kole dětem Žďárskými vrchy 2020

Video z 6. ročníku

6. ročník veřejné cyklojízdy

startuje ve Žďáru nad Sázavou z Pilské nádrže 8.8.2020 v 9:30. Registrace bude probíhat od 8:00. Přidejte se k charitativní cyklo jízdě a podpořte svojí účastí děti, které se léčí s onkologickými onemocněními. Akci zaštiťuje Aleš Wasserbauer, handicapovaný cyklista šlapající jednou nohou, kterému byla amputována noha ve stehnu během léčby rakoviny.

Startovné  je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách https://www.zdaracidetem.cz/.

Cílem pelotonu bude Žďár nad Sázavou kde proběhne předání šeku s vybranou finanční částkou. Celou trasu v čele pelotonu pojede Aleš Wasserbauer šlapající jednou nohou a mistr světa na vysokém kole Josef Zimovčák. Od začátku trasy poputuje s pelotonem zapečetěná kasička, kam může kdokoliv přispět. Přispět mohou účastníci dobrovolným startovným. Dále bychom chtěli ukázat a motivovat všechny, že i s handicapem se dá sportovat, například jezdit na kole. 

Někomu se může trasa zdát jako dlouhá, ale na trase budou zastávky pelotonu v partnerských městech spojené s odpočinkem, kde promluví zástupce partnerského města a Aleš Wasserbauer, autor projektu Na kole dětem Žďárskými vrchy. Cílem pelotonu bude pak rekreační areál Pilák ve Žďáru nad Sázavou.  Registrace není povinná, ale pomůže organizátorům když budou vědět přibližný počet účastníků. Registrace zde.