XXIX. PRAŽSKÁ MÍLE

4. listopadu 2023

Již po 29. se sešli velocipedisté z Českého klubu velocipedistů 1880 a další příznivci tohoto sportu na Letenské pláni, aby se rozloučili s letošní sezonou. Všechny přivítal předseda Českého klubu velocipedistů 1880 Jan Králík, páni velocipedisté předvedli své tradiční reje pánů velocipedistů, všichni zúčastnění velocipedisté projeli trať Pražské míle, proběhla i jízda na pomalost “Letenský šnek“ a na závěr se všichni společně i vyfotili.

Na Letné samořejmě nechyběl ani Josef Zimovčák. Mezi velocipedisty jsem zaznamenali i Ivana Burkerta, Dušana Mihela a další tváře, které pravidelně potkáváme v pelotonu Cyklotour Na kole dětem.

Po pátečním dešti na Letné panovalo nádherné podzimní počasí, modré nebe a vše krásně zalité sluncem. K vidění byly krásné stroje, nachystáno bylo skvělé občerstvení, tak jsme zde strávili velmi milé dopoledne a zároveň důstojně ukončili sezonu.

V sobotu 4.listopadu 2023 od 10:00 se na Letenské pláni koná XXIX. ročník Pražské míle.

Na asfaltové cestě „Stalinova záprdelí“ se před desátou hodinou sejdou diváci, obsloužení svařákem a záplavou napečených dobrot. Úderem 10. hodiny vystřihnou členové ČKV 1880 reje, pak bude vykonána jízda všech, kdo přijeli s vysokým kolem, po trase Pražské míle, následuje Pražský šnek, čili vyřazovací soutěž v pomalé jízdě, pak repete rejů, na Letné bude program ukončen skupinovou fotografií všech účastníků, nakonec všech přítomných členů ČKV 1880.

Přijďte si užít milé dopoledne.

Více na http://www.ckv1880.cz/2023/10/21/xxix-prazska-mile-2023/