10. etapa 2022: Drslavice - Vrbice

Trasa: Drslavice - Kunovice - Veselí nad Moravou - Strážnice - Hodonín - Lužice - Dolní Bojanovice - Vrbice
Délka trasy: 82 km

report:

Den jedenáctý, sobota 11. června, Drslavice–Vrbice 83 km (více jak 200 cyklistů v cíli)

Start do poslední etapy se odehrál v Drslavicích, malebné vesničce vedle Uherského Brodu. Nebyli jsme tu zdaleka poprvé, velkou podporu máme ve starostovi Rostislavovi Mihelovi, který nás na hřišti přivítal, zajistil snídani a předal nám šek. Josef mu oplatil certifikátem a modelem vysokého kola.

Chvilku po osmé jsme vyrazili. Josefa doprovázel v první linii jeho dvanáctiletý vnuk Jožka. První zastávka: Kunovice. Na nádvoří nádherně opraveného Panského dvora nás přivítala paní místostarostka Marta Polášková. Občerstvili jsme se, poslechli si úžasné příběhy, předali certifikát, dostali šek a znovu vyrazili na cestu.

Cesta nás vedla do Josefova bydliště, Veselí nad Moravou. Bylo již druhým Veselím při letošní cyklotour. Josefa čekala celá rodina a hodně přátel. Od pana starosty JUDr. PhDr. Petra Koláře, Ph.D. jsme obdrželi krásný šek, naše děvčata v doprovodném voze prodala mnoho upomínkových předmětů a všichni se občerstvili. Zde odbočím k našemu zázemí. Auto s bagáží všech účastníků i pojízdným prodejním stánkem řídí Jaroslav Bystřický. Ohromný mladý chlap s velikým srdcem pohodáře. Nejen že řídí auto, ale obě letošní doprovodné dodávky VW Crafter zajistil a navrch vybavil vnitřní vestavbou, do níž narovnal všechno prodávané zboží. Každé ráno naskládal naše batohy, tašky, krosny a kufry dovnitř, aby je v cíli zase vyložil u hotelu. Celé dny vozil děvčata s pojízdným stánkem od města k městu. Jen poslední dva dny všem chyběl, měl rodinnou akci, na níž nemohl chybět. Jardo, bez tebe to není ono! Za všechno ti děkujeme.

Při odjezdu z Veselí jsme přibrali pár dalších cyklistů, už nás bylo skoro 180. Do Strážnice je to jen kousíček. Starostka paní Mgr. Renata Smutná nám připravila skvělé občerstvení, přijali jsme od ní hezký šek a připravili se na nejdelší dnešní přejezd do Hodonína.

V Hodoníně se zastavujeme už tradičně, vždycky je to milé setkání. Pan místostarosta Ing. Ondřej Fialík s námi šlapal už v pelotonu. Obdrželi jsme další šek a předali certifikát s modelem kola.

Následovaly Lužice, je to jen 7 km, krátký skok. Starosta pan Mgr. Tomáš Klásek nám povyprávěl o loňském tornádu i o tom, jak jim v tu dobu všichni ohromně pomohli. Tady opravdu rozumějí, co znamená pomoc, a tak jsme z rukou starosty přijali další příspěvek pro naši nadaci.  

Poslední zastávka před cílem byly Dolní Bojanovice. Mnohokrát jsme tudy projeli, ale nikdy nezastavili, až dnes. Přivítala nás paní starostka Ing. Eva Rajchmanová i s panem místostarostou Tomášem Makuderou. Připravili skvělé občerstvení a přidali šek. Moc díky a zcela určitě jsme zde nebyli naposledy.

Do konce 13. ročníku chybělo 15 km a 2 kopečky, Vrbice byla na dohled. Přijeli jsme přesně. Vítala nás cimbálová dětská kapela se zpěvem typickým pro tuto vinařskou oblast, více než 200 dnešních účastníků pohltila vřelá atmosféra. Padají krásná slova, všichni se objímají, třináctý ročník Na kole dětem je za námi, mnozí, především stálí účastníci a šlapající od prvního dne, jsou dojatí. Přivítal nás pan starosta Tomáš Bílek a obdaroval nás tučným šekem. My mu jej oplatili certifikátem a posledním modelem kola. Kromě pana starosty za námi dorazil i zástupce společnosti Metlife pan Ing. Pavol Dorčák, který přivezl rovněž šek, a to velmi tučný. Děkujeme.

Dojezd na Vrbici nás odměnil krásným výhledem do kraje, skvělým přijetím a milými lidmi. Naše letošní putování je u konce.  Všem, kdo naši cyklotour 2022 sledovali, děkujeme. Na našich stránkách časem najdete, kolik se podařilo vybrat na ozdravné pobyty onkologicky léčených malých pacientů, pro něž jsme letos našlapali 1222 kilometrů. Avšak není všem dnům konec. Letos plánujeme další jednodenní akce, sledujte nás na webu. A spolehněte se, za rok rozjedeme cyklotour znovu!

Fotogalerie

10. etapa Drslavice - Vrbice

sobota 11.6.2022

Z Drslavic do cíle celé Cyklotour v obci Vrbice to bude spíše takový výlet plný zastávek. Je sobota, poslední den letošní Cyklotour, a navíc jedeme krajem, kde Josef Zimovčák žije a trénuje. Najde se tu jen málokdo, kdo ho neviděl jet kolem na vysokém kole. Tak snad dnes vyjde počasí a všichni si to užijeme. Začneme z Drslavic. Zdejší zastávky byly vždy velmi milé, ať již s divadelním vystoupením na návsi nebo s dojezdy na místní hřiště. Z Drslavic vyrazíme do Kunovic. V Kounovicích bude první zastávka. Tentokrát žádná letadla a pěkně na kole budeme pokračovat do Veselí nad Moravou. Bude to už druhé Veselí v tomto ročníku, a navíc zde Josef žije. Odsud to není do Strážnice ani 10 km a tak tam budeme co by dup. Strážnice je tradiční zastávkou. Teď bude před námi nejdelší dnešní úsek do Hodonína (21 km :-) ). V Hodoníně jsme také stavěli skoro při všech předchozích ročnících. Z Hodonína do Lužice je to kousíček a tak další zastávka bude v této obci, kterou loni zasáhlo řádění tornáda. Z Lužice do Dolních Bojanovic to také není nijak daleko, a tak alespoň na chvilku roztočíme nohy a už budeme na poslední zastávce letošního ročníku v Dolních Bojanovicích. Do cíle nám bude chybět 13 km a jeden větší kopeček. Až to vše zdoláme, tak budeme v cíli ve vinařské obce Vrbice, kde je krásný výhled skoro na celou Jižní Moravu. V nohách budeme mít více jak 1.200 km a v hlavě dobrý pocit, že jsme udělali něco pro sebe a také pomohli dětem, které se vrací do života po dlouhé, náročné, onkologické léčbě.  Je na čase začít plánovat 14. ročník....

Itinerář etapy

Drslavice - sportovní areál

Start    8:00

Kunovice - Nádvoří Panského dvora

8:40 -   9:10

Veselí nad Moravou - Náměstí Míru

 9:55 - 10:25

Strážnice - Náměstí Svobody

10:55 - 11:25

Hodonín - Masarykovo náměstí

12:30 - 13:00

Lužice - obecní úřad

13:20 - 13:50

Dolní Bojanovice -kulturní dům

14:15 - 14:45

Vrbice - prostranství poblíž kostela (Hasička)

 Cíl       15:30

Drslavice – Hradčovice – Veletiny – Podolí –Míkovice – Kunovice      11 km

Kunovice – Ostrožská Nová Ves - Chylice - Kvačice - Uherský Ostroh – Veselí nad Moravou            14 km

Veselí nad Moravou – Zarazice – Vnorovy – Lidéřovice – Strážnice                 9 km

Strážnice – Petrov – Sudoměřice – Rohatec – Hodonín             21 km

Hodonín  - Lužice             7 km

Lužice – Josefov – Dolní Bojanovice               7 km

Dolní Bojanovice  - Starý Poddvorov – Čejkovice – Vrbice              13 km

Podrobnou trasu najdete zde.

změna trasy i časů vyhrazena

Profil etapy