2. Etapa Valašské Klobouky - Drslavice + Valašské školní kritérium

Trasa: Valašské Klobouky – Vlachovice – Nedašov – Brumov–Bylnice – Štítná nad Vláří – Slavičín – Uherský Brod – Vlčnov - Podolí – Drslavice
Délka trasy: 86 km

1.6.2018 report

Aby v tom byl pořádek: prolog jsme vzali jako první etapu, dnes jedeme třetí den, tedy třetí etapa, ač to v programu vedeme jako etapu druhou.

          Dnes je 1. června, mezinárodní den dětí, konec konců je to svátek i pro nás, jedeme přece pro ně.  Do etapy nás vyslala paní starostka Valašských Klobouk (správně Klobúk J) paní Eliška Olšáková. Zamířili jsme do Vlachovic, kde jsme se hned na prvním krpálu hezky rozdýchali. Vlachovice je zvláštní obec, pro nás díky zdejší základní škole, kde je přivítání mimořádně srdečné a nestrojené, jistě díky paním učitelkám a řediteli Petru Daňkovi, který nás doprovází na kole. Stručně: dojemné. Přivítal nás pan starosta Zdeněk Hověžák, který nám předal šek  od obce na 10 000 korun a dále pak ředitel školy Petr Daněk předal šek od žáků školy na 6 000 korun a od místních i okolních podnikatelů na 32 500 korun. Žáci školy tuto sumu dostali za sebraný starý papír. Děkujeme.

          V Nedašově nás k občerstvení pozvala paní starostka Alena Nováková, a pak dál do Brumova - Bylnice na hřiště. Plno dětí, dobrá zábava a pan starosta Zdeněk Blanař s ředitelem školy panem Romanem Rydvalem, který nám předala „školní“ příspěvek 3 tisíce korun. Děkujeme.

          Ve Štítné nad Vláří nás přivítala paní místostarostka Jana Machučová a školní soubor Javorníček. Už podle názvu asi cítíte, že nám předvedli nikoli vystoupení mažoretek, jako skoro všude, ale to, co sem patří, zkrátka moravské tanečky dětí v krojích. To jsme ocenili.

          Ve Slavičíně nás přivítal pan starosta Ing. Jaroslav Končický s roztleskávačkami.

          V Uherském Brodu jsme se zastavili na náměstí, kde nám zahrála místní juniorská kapela, občerstvení a vstřícná prodejna kol Dušana Mihela.

          Ve Vlčnově jsme ochutnali tamní koláčky, servírované starostou panem Jiřím Matušíkem.

          Poslední zastávkou před cílem bylo Podolí. Čím menší místo, tím srdečnější přijetí a osobnější kontakt. Tady jsme takřka doma, tady křtili před dvěma lety malého Honzíka Bicka (to je příběh mezi námi), dnes nám zazpívala zdejší děvčata Podolské Frišky (+ kytarista) ódu na cyklojízdu Na kolech dětem a Pepu Zimovčáka. Děkujeme, děkujeme všem, zejména paní starostce Bc. Janě Rýpalová.

          Po necelých 90 km jsme dosáhli cíle na hřišti v Drslavicích, kde nás přivítal pan starosta Rostislav Mihel, muzika, večeře a dobrá nálada. Jdeme spát a těšíme se na zítřek, bude to trochu hoňka a pro organizátory pár vrásek. Uvidíme. Dobrou...

fotogalerie

2.etapa 2018

1.6.2018

2. etapa 9. ročníku staruje ve Valaškých Kloboukách a ve své první části nás povede CHKO Bílé Karpaty. První polovina dne je věnována školnímu kritériu. V tomto hornatém kraji se již stalo tradicí, že s námi absolvují školní děti velkou část etapy. A tak postupně projedeme Vlachovice, Nedašov, Brumov-Bylnice, Štítnou nad Vláří. Poté budeme pokračovat směrem na Slavičín a údolím řeky Olšavy dojedeme do Uherského Brodu. Za Uherským Brodem zatočíme do Vlčnova, kam tentokrát nedojede Jízda králů, a le Cyklotour Na kole dětem. Odsud zamíříme do Podolí, kde se nám vždy dostalo velmi vřelého přijetí. Po zastávce v Podolí vyrazíme do cíle dnešního dne do Drslavic. Necháme se překvapit, zda nás zde bude vítat vodník nebo kněžna, což se nám zde běžně stává. Ať už to bude kdokoliv, tak zde rozhodně přenocujeme do soboty. 

Itinerář etapy

Start Valašské Klobouky: 8:30 hod, Masarykovo náměstí

Valašské Klobouky - Vlachovice (příjezd 8:50 - odjezd 9:20) 6 km –  Valašské Klobouky 5,8 km  –Nedašov (příjezd 10:05 - odjezd 10:30) 10,6 km - Brumov-Bylnice (příjezd 10:50 - odjezd 11:20) 4,8 km – Štítná nad Vláří (příjezd 11:35 - odjezd 12:00) 5,1 km –  Slavičín  radnice- Osvobození 25  10 km (příjezd cca 12:30- odjezd13:00)  

Slavičín – Hrádek na Vlárské dráze – Pitín – Bojkovice – Záhorovice – Nezdenice – Šumice – Uherský Brod Masarykovo náměstí 25 km (příjezd cca 14:15- odjezd 14:45)

Uherský brod –  Vlčnov OÚ 7 km (příjezd cca 15:15 - odjezd 15:45)           

Vlčnov – Veletiny –  Podolí dětské hřiště ve Žlebě  7 km (příjezd cca 16:00- odjezd 16:30)

Podolí - Veletiny –  Drslavice sportovní areál   6 km (příjezd cca 17:00 )

Podrobnou trasu najdete zde