29. den cesty Ivana Burkerta do Oděsy

17. září 2021

den 29.
Dnes ráno nás překvapil velmi silný vítr. Naštěstí správným směrem - do zad. Tak že od začátku. Snídaně v polích, trochu hygieny a Ivan vyrazil na před. Já úklid, přerovnání zásob piva. Alkoholické pomalu dochází ale nealko můžeme rozdávat. Doskládal jsem vše do auta zkontroloval co po nás zůstalo a vydal se dohnat muže na vysokém kole. Muselo foukat vydatně, dohnal jsem ho po 13 km. Z našeho ranního stanoviště za městem Lumina jsme mířili přes Mihai, Babadag do Tulcey. Cestou jsme měli několik setkání s fanoušky a také závod s cikánským vozem do kopce. Kolo vyhrálo. Cestou jsem zastavil u pumpy pro vodu, ale pikolík od stojanů se musel jít zeptat. Nedostal jsem nic. Cestou vidím napravo od silnice pěkný kostelík. Ivan byl daleko, tak jsem si tam odskočil udělat pár fotek. Při návratu na silnici přijel Ivan, že má povolený hlavní šroub, co drží kost. UTAHOVAL SI TO SÁM!!
Provedl jsem opravu, a ještě přehodil šlapky o díru. Začínalo pře námi stoupání. Až do Tulcey to bylo nahoru-dolu. Tady jsme navštívili opět Lidl a doplnili zásoby chleba a zeleniny. I vodu jsem nabral u jedné z pump. V 15 hodin jsme byli za městem, najeto 105 km a co dál?? Pořád ještě foukal vítr do zad a byla by velká škoda toho nevyužít. Nastavil jsem do navigace směr Galatia a uvidíme kam dojedeme. Při jedné čekačce na Ivana za mnou přišel pán s hrozny vína a zajímal se o naši cestu. Viděl nás už někde cestou domů. Dál už jen šlapat a šlapat. V 18:30 jsme se rozhodli hledat   místo k noclehu. Našli jsme ho za chvilku, opět na poli. Jen je to taková bažinatá oblast, samej komár. Po zaparkování jsem musel vyhrabat z bedny repelent, jinak by nás sežrali k večeři. Tak teď jsem po ujetí 156 km za Rachelu. Celkem najeto 3.033km. Ráno na Galatii a nocovat už budeme v Moldávii. Pomalu se blížíme k Podněsterské republice!!!
Teď jdu vařit večeři částečně pro oba. Zeleninový salát a bramborovou kaší z prášku máme stejně, já si k tomu dávám vepřovku a Ivan zeleninu s cuketou na pánvi a taky vepřovku. Pěkně jsme se přejedli. Ivan píše zápisky, já uklidím, dopiju a jdu spát. Sedím sice celý den jen za volantem, ale taky to unaví. Pozdravy všem a držte nám palce.
Oděsa už je skoro na dohled. Šéva

trasa cesty: https://mapy.cz/s/bovehutaso