Dobročinná dražba zvonů od Jana Šedy

Elektronická dražba zvonu přinesla úctyhodných 48 tis. Kč pro nadační fond Na kole dětem. Výherci gratulujeme a zároveň velmi děkujeme. V nejbližších dnech ho budeme kontaktovat a domluvíme předání zvonu.

Druhý zvon se na náměstí v Lanškrouně, s ohledem na nepřízeň počasí, nedražil.


Zvonař Jan Šeda věnoval opět nadaci Na kole dětem 2 zvony. Nové exempláře odlil jeho syn. A jak to tak bývá, někdy žák předběhne svého učitele. Honza ml. odlil dva zvony podstatně větší, než byly ty loňské.
Zvony – to je symbolika. Svým hlasem ohlašovaly smrt i nový život, varovaly před nebezpečím, ale vybízely i k pokoji a míru další generace. Tyto zvony mají pomoci nejen finančně, ale především probudit naději, a to nejen u nemocných dětí, které potkal nelítostný soupeř v podobě vážné nemoci, ale vybídnout i ostatní k zamyšlení nad smyslem života a k radosti. V dnešní situaci je tematika zamyšlení obzvláště aktuální. Zvony se rozezní na startu jedenáctého ročníku v Hlučíně a poputují s námi po celou dobu cyklotour Na kole dětem. Jeden zvon bude vydražen v internetové aukci a druhý, pro přímé účastníky, se bude dražit v poslední etapě po dojezdu v Lanškrouně.
Výtěžek z dražby obou zvonů bude poukázán na konto veřejné sbírky nadačního fondu.

Elektronická aukce bude probíhat po celou dobu cyklotour a to prostřednictvím serveru www.sportovniaukce.cz. Aukce bude spuštěna 10.6.2020 ve 12:00 na adrese https://www.sportovniaukce.cz/homepage/auction/1873 . (Do doby spuštění aukce nelze přihazovat.)

Přihazovat  lze jak prostřednictvím serveru http://www.sportovniaukce.cz nebo přímo na náměstích a návsích u organizátora cyklotour. Příhoz učiněný na náměstí či návsi bude zveřejněn pod názvem "Chlapeček" a to poté, kdy nám vydražitel sdělí své osobní údaje tak, abychom ho mohli kontaktovat v případě, že by se stal vítězem dražby.

Elektronická aukce bude ukončena v den dojezdu do Lanškrouna 20.6.2020 ve 23:59 hodin.

Druhý zvon nebyl s ohledem na počasí po dojezdu do cíle vydražen a o jeho využití rozhodneme v nejbližších dnech.

Zvony jsou bronzové,  o výšce více jak 25 cm. Kromě znaku 11. ročníku Cyklotour na něm najdete i podpis Josefa Zimovčáka a siluetu jezdce na vysokém kole s rouškou. 

Vyvolávací cena obou zvonů je 10 tis. Kč. O průběhu aukce budeme pravidelně informovat i na našich webových stránkách.

Přečtěte si pravidla elektronické aukce a také pravidla aukce v Lanškrouně.

Pravidla elektronické aukce 
Pravidla aukce v Lanškrouně