Martin Kvintus na Road Classics na Ještěd

Délka trasy: 107 km

V sobotu 16.9.2023 se uskutečnil závod silničních kol Road classics na Ještěd. Mezi silničními koly vynikal na vysokém kole s dresem Na kole dětem Martin Kvintus. Ujel na trase 107 km a nastoupal 2.400 výškových metrů. Na startu se potkal i s Honzou Králíkem, spisovatelem, který píše naše reporty na Cyklotour a je i předsedou České klubu velocipedistů 1880. Ten ale tentokrát jel na kole silničním.
Martin Kvintus chtěl svojí účastí hlavně zviditelnit, co je možné zdolat na vysokém kole a upozornit na projekt Na kole dětem. Profil trasy nebyl zase až tak nereálný, ale trochu se nechal unést v počátečním cca 15 km stoupání a zvolil svižnější tempo, což ho pak dohnalo v podobě svalových křečí. Poté řekl: "Alespoň jsem svalové křeče taky v životě okusil". Martin měl po boku dva super domestiky, kteří mu hodně pomohli při jízdě do cíle. Byli to kolegové z práce Jan Drbohlav se kterým jezdí cyklo výlety po Evropě a Lukáš Sacher.

Jak Martin poznamenal, pořadatelé měli celou akci organizačně perfektně zvládnutou. A dodal: "Byl to zase takový další úlet v mém životě s vysokým kolem a hlavně silný zážitek ke konci závodu."
Více informací o závodě na  https://www.roadclassics.cz/