Na kole dětem jihovýchodním Slováckem

Trasa: Kozojídky - Petrov - Veselí nad Moravou - Blatnice pod Sv. Antonínkem - Louka - Velká nad Veličkou - Kuželov - Tasov
Délka trasy: 73 km

Pokladnička 1. ročníku cyklojízdy Na kole dětem jihovýchodním Slováckem byla otevřena a obsahovala ústyhodných 21.245 Kč. Všem dárcům velmi děkujeme. Všechny peníze budou vloženy na účet nadační sbírky a použity na rekondiční pobyty malých onkologických pacientů.

14.5.2023 neděle - jihovýchodní Slovácko

V neděli se na jihovýchodním Slovácku jel první ročník cyklojízdy Na kole dětem jihovýchodním Slováckem. Za celou akcí stojí Radek Chamrád, patriot místního regionu a pravidelný účastník a podporovatel Cyklotour Na kole dětem. Radek připravil krásnou trasu, zajistil vše potřebné včetně občerstvení a doprovodu policie ČR. Všude v okolí umístil reklamní tabule upozorňující na akci, a tak jsme čekali, kolik cyklistů dorazí. Předpověď počasí úplně přívětivá nebyla, ale na startu ráno nepršelo. Radek společně s Josefem Zimovčákem přivítali všechny účastníky a v 9 hodin jsme vyrazili v počtu cca 200 cyklistů. První zastávkou byl Petrov - areál Petrovských plží, cesta po rovině přes Strážnici, ale během cesty začalo jemně pršet, což nakonec vydrželo celý den. Skvělé přivítání paní starostkou na krásném místě a výborné občerstvení. Také střecha místního stanu, která se hodila. Po krátké přestávce jsme pokračovali do Veselí nad Moravou. Zde nás přivítali v nově rekonstruovaném přístavu Baťova kanálu, také krásné místo, které rozhodně stojí za návštěvu. Odsud jsme pokračovali do Blatnice pod Sv. Antonínkem a občerstvili jsme se v Penzionu Blatnice, kde nás přivítal jeho majitel. Další cesta vedla do Louky, zde nás u obecního úřadu přivítal pan starosta a věnoval nadaci krásný šek. To už jsme ale spěchali do Velké na Veličkou. Zde kromě pana starosty byl i pan farář, který celé akci požehnal a popřál nám i počasí bez deště. To se sice nepovedlo a mrholení se postupně měnilo v déšť. Cyklistů však téměř neubývalo a všichni pokračovali dál. Za Velkou byl jediný trochu větší kopec na trase. Však jsme také jeli k větrnému mlýnu a ten prostě na kopci být musí, aby tam foukalo. U Kuželovského mlýna byla další zastávka a byla zde domluvena i jeho prohlídka. Bohužel nám to trochu ten déšť kazil. Společnou fotografii nám ale nepřekazil. Následoval opatrný sjezd do Kuželova, restaurace Kuželovský mlýn, kde by připraven výborný guláš pro všechny účastníky a vytápěné zastřešení. To se náramně hodilo. Načerpali jsme energii, trochu se ohřáli a vyrazili na poslední část cesty do Tasova. Zde nás už za pěkného deště přivítal pan starosta, který jel s námi celou trasu. Naštěstí místí hasiči připravili občerstvení, a hlavně zastřešení díky postaveným stanům. Radek Chamrád všem poděkoval že přišli a předal Josefovi Zimovčákovi šek na neuvěřitelných 240 tis. Kč. Radku mi děkujeme, a to nejen za ty peníze pro malé onkologické pacienty, ale za to, že jsi celou akci připravil a zároveň nás i pozval již na další ročník v příštím roce. Tak zase za rok na viděnou při 2. ročníku Na kole dětem jihovýchodním Slováckem. 

Teď již jen budeme netrpělivě čekat na to, kolik se vybralo do zapečetěné pokladničky.

Více si můžete přečíst v Hodonínkém deníku

Další fotky a informace najdete na https://www.jvslovackem.cz/

Ve Veselí nad Moravou přiravili z akce i video