Na kole dětem Vysočinou 2017

Trasa: Telč - Třešť - Jihlava - Batelov - Telč
Délka trasy: 77 km

7. ročník cyklovýletu je minulostí

10. Září 2017

V sobotu dopoledne se sešlo na náměstí v Telči přes 200 cyklistů, aby si užili již tradiční 7. projížďku s Josefem Zimovčákem o Vysočině. Ráno bylo v Telči 12 st. Celsia a v okolí se povalovala mlha, což mohlo mnohé odradit. V průběhu dne se však teplota zvyšovala a po jedné hodině, když jsme opouštěli Jihlavu, tak se na nás začalo usmívat i sluníčko. 7. ročník probíhal po tradiční trase Telč - Třešť - Jihlava - Batelov - Telč. Projeli jsme i po jinak uzavřené hrázi vodní nádrže Hubenov. Před Batelovem se Josefovi rozbilo jeho vysoké kolo a tak mohli účastníci vidět vyjímečnou záležitost, že Josef jel do Batelova na "normálním" silničním kole. V Batelově, díky pomoci hasičů, opravil Josefovi vydsoké kolo místní mistr zámečnického řemesla, a tak mohl Josef dojet do Telče v sedle svého vysokého "speciálu".

Celý den se naštěstí obešel bez vážnějších zranění a tak si všichni užili krásný den v krásné přírodě Vysočiny a to v sedle svých bicyklů a uhtazením dobrovolného startovného nebo zakoupením sbírkových předmětů, pomohli dobré věci. 

Po dojezdu do Telče byla celá vyjížďka ukončena vylosováním tomboly, kde ceny obdrželi vylosovaní účastníci vyjížďky. Hlavní cenou bylo dětské jízdní kolo.

Již se těšíme na další v pořadí již 8. ročník v roce 2018.

Model projeté trasy najdete zde.

Fotogalerie

NA kole dětem Vysočinou 2017

7. ročník startuje v Telči

sobota 9.9.2017 10:00 hod.

Sedmý ročník projektu Na kole dětem Vysočinou 2017 se uskuteční v sobotu 9.9.2017 v Telči. Máme před sebou sedmou cyklojízdu napříč Vysočinou, již po tradiční trase. Opět doufáme, že velké množství cyklistů překoná 80 kilometrů terénních vlnek v malebné krajině Vysočiny. Doufáme, že nám bude přát počasí a svojí účastí podpoříte správnou věc a hlavně svoje vlastní zdraví. Odměnou Vám bude jízda v pelotonu, pro mnohé možná první taková zkušenost a obrovský zážitek. Těšíme se na všechny v pelotonu. Jede se opět pod dohledem Policie ČR, která bude zajišťovat bezpečnost a plynulost cyklojízdy. 
Od 8:00 hodin bude možno zaplatit dobrovolné startovné, vyplnit slosovatelný výherní kupon a nakoupit reklamní předměty.

V 10 hodin vyrazíme z Telče směrem na Třešť, Jihlavu, Batelov, Řásnou a zpět do Telče. Do Telče se vrátíme v cca 17:00 hodin.

Více na: https://www.nakoledetemvysocinou.cz/