Na kole dětem Vysočinou 2019

Trasa: Telč - Třešť - Jihlava - Batelov - Telč
Délka trasy: 77 km

9. ročník cyklovýletu je minulostí

7. Září 2019

Dnes se jel 9. ročník Na kole dětem Vysočinou. Musím se přiznat, že po celonočním dešti, který skončil v 9 hodin ráno, jsem mnoho cyklistů na náměstí v Telči, před startem v 10 hodin, neočekával. Moje představy však byly milné. Na startu se objevilo, i v tomto cyklistycky nevlídném počasí, téměř sto cyklistů. Na dnešní trasu nás odstartoval starosta Telče Mgr. Roman Fabeš se svým zástupcem Pavlem Komínem. V pelotonu spořádaně šlapal i senátor Miloš Vystrčil. Cesta nádherně ubíhala a první zastávka byla v Třešti. Zde nás přivítal starosta města Ing. Vladislav Hynk. Po malém občerstvení jsme vyrazili směr Jihlava. Jelo se skvěle, po nočním dešti se vůbec neprášilo a cesta krásně ubíhala všem. V Jihlavě nás bagetami, a dalším občerstvením, přivítal Ing. Vít Zeman, náměstek primátorky, se svým synem. Nabrali jsme síly a uháněli dál směr Batelov. Zde místní hasiči připravili skvělou "mokrou" variantu přijetí. Techniku vyvezli ven a lavice s pohoštěním rozestavěli do volných garáží. Moc děkujeme. Po této milé návštěvě nám chybělo do cíle cca 20 km. Josef Zimovčák to asi nějak pocítil a dost přidal. V Telči na náměstí jsme se v cíli sešli téměř dle načasovaného plánu, chvíli po 16-té hodině. Podařilo se vylosovat a výhercům rozdat tombolu i sníst svíčkovou v restauraci U Zachariáše. Díky všem, kteří i přes nepřízeň počasí dorazili a udělali skvělou atmosféru dnešnímu dni.

Protože dnes probíhal den evropského kulturního děditství, tak byly zdarma otevřeny v Telči různé památky. Zároveň u všech památek byla umístěna pokladnička, kam mohl každý přispět na nadační fond Na kole dětem. V pokladničkách se vybralo krásných 9.576 Kč, které nám pan starosta Roman Fabeš předal po dojezdu zpět do Telče. Peníze budou vloženy na nadační sbírku a použity na rekondiční pobyty dětí. Děkujeme!

Jen na závěr. Celou noc lilo jako z konve, chvíli přes staretem přestalo pršet, a po dojezdu do cíle opět pršet začalo. Myslím, že když někdo dělá dobrou věc, tak mu i příroda dokáže pomoci. Moc děkujeme.

Údaje z trasy naleznete zde.

Model projeté trasy najdete zde.

9. ročník je minulostí, vzhůru do přípravy 10. ročníku v roce 2020.

Fotogalerie

Na kole dětem Vysočinou 2019

9. ročník NA KOLE DĚTEM VYSOČINOU

v sobotu startujeme v 10:00 hodin v Telči

7. Září 2019

Také letos, 7.září 2019, se uskuteční tradiční projížďka Na kole dětem Vysočinouv čele s Josefem Zimovčákem na vysokém kole. Trasa zůstává tradiční. Start bude opět na historickém náměstí v Telči, přes Třešť se peloton přesune do Jihlavy. Zde bude pro všechny účastníky malé občerstvení. Trasa dále pokračuje krásnou přírodou po hrázi vodní nádrže Hubenov a zpět do Telče. Cestou se cyklisté občerství a doplní energii ještě v Batelově. Celková délka trasy je 77 km. Nezapomeňte se registrovat na https://www.nakoledetemvysocinou.cz/registrace9/ ať můžeme zajistit dostatek občerstvení. Více na: https://www.nakoledetemvysocinou.cz/

Záštitu nad akcí převzala Karolína Koubová - primátorka statutárního města Jihlavy.
Mgr. Roman Fabeš starosta Telče.