Na kole dětem Vysočinou 2021

Trasa: Telč - Třešť - Jihlava - Batelov - Telč
Délka trasy: 77 km

11.9.2021 sobota Telč

Dnes se jel 11. ročních charitativní cyklojízdy Na kole dětem Vysočinou s tradičním startem na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči. Josef Zimovčák tentokrát nejel na vysokém kole, ale autem. Na startu pozdravil všechny účastníky a omluvil se z jízdy, protože mu před měsícem voperovali novou srdeční chlopeň a je tedy v rekonvalescenci. Nicméně počasí bylo skvělé, ráno modrá obloha, a i předpověď vypadala slibně. Ačkoliv byl start v 10 hodin, tak již od rána se na náměstí začali postupně scházet cyklisté. Před desátou hodinou již jich bylo více jak 150. I politiků s místními kořeny zde bylo hodně. Před 10 hodinou nás z pódia, kromě paní Peichlové - vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu MěÚ Telč, přivítal i starosta Telče Vladimír Brtník, předseda senátu České Republiky Miloš Vystrčil, poslanec Vít Kaňkovský, starosta Třešti Vladislav Hynk, starosta Třebíče Pavel Pacal, starosta Jemnice Miloň Slabý, radní pro kulturu kraje Vysočina Roman Fabeš, ředitel nemocnice Jihlava Lukaš Velev, primář dětského oddělení nemocnice Jihlava Martin Zimen a za nadaci Na kole dětem Alexandr Fedoročko s Josefem Zimovčákem. Josef Zimovčák předal netradičně již na startu šek na 150 tis. Kč dětskému oddělení Jihlavské nemocnice. Miloš Vystrčil předal naopak Josefovi pero Senátu ČR. Po milém přivítání a pár slovech k historii se mohlo vyrazit. V čele jel na vysokém kole Martin Kvintus a diktoval příjemné tempo.Cesta vesele ubíhala. Mohli jsme pozorovat, jak se zdejší lesy bohužel změnily za poslední dobu spíše na mýtiny a za chvilku jsme byli v Třešti. Pan starosta Vladislav Hynk jel s námi i se synem, a tak nás vítal ještě udýchaný. Nicméně občerstvení bylo skvělé a pauza také všem svědčila. Udělali jsme si tradiční fotku u místních slunečních hodin a vyrazili směr Jihlava. Po malé terénní vložce v Salavicích, kde kopou kanalizaci, jsme už za chvilku byli v Jihlavě. Zde jsme si pochutnali již na tradičních bagetách, protože bylo poledne. Přivítali nás zde radní Libor Kuchyňa a Daniel Škarka, který jel s námi celou trasu. Kromě nich nás čekali i zástupci odborů firmy Bosch Petr Šlechtický a Ladislav Melichar, kteří nám předali šek na 10 tis. Kč. Moc děkujeme. Z Jihlavy nás vždy čeká drobný výjezd na kopeček u Rounku a pak nevšední přejezd hráze vodní nádrže Hubenov, kam se normálně jet na kole nedá. Při sjezdu do obce Cejle jsme bohužel zaznamenali i jeden pád a Mirkovi přejeme brzké uzdravení. Za chvilku jsme už byli v Batelově. Zdejší hasiči se o nás vždy dobře starají a bylo tomu tak i dnes. Poslední zastávka, poslední odpočinek a už před námi byla poslední část cesty. Po 16 hodině jsme byli zpět na náměstí v Telči. Počasí nám přálo celý den a svítilo většinou sluníčko. V Telči během dne pršelo, ale na náš příjezd se počasí vylepšilo. Jen během rozdělování cen tomboly padlo pár kapek a tak jsme se všichni po společné fotce rozjeli ke svým domovům s tím, že se už těšíme na 12. ročník v roce 2022.

Teď již jen budeme netrpělivě čekat na to, kolik se vybralo do zapečetěné pokladničky.

Fotogalerie

Na kole dětem Vysočinou 2021

11. ročník NA KOLE DĚTEM VYSOČINOU

v sobotu 11.9.2021 startujeme v 10:00 hodin v Telči

Také letos, 11.září 2021, se uskuteční tradiční charitativní projížďka Na kole dětem Vysočinouv s vysokým kolem v čele. Tentokrát na něm nepojede Josef Zimovčák, který účastníky pozdraví jen na startu, protože je v reoknvalescenci. V čele tedy tentokrát pojede na vysokém kole Martin Kvintus, stejně jako tomu bylo na Žďárských vrších. Trasa zůstává tradiční. Start bude opět na historickém náměstí v Telči, přes Třešť se peloton přesune do Jihlavy. Zde bude pro všechny účastníky malé občerstvení. Trasa dále pokračuje krásnou přírodou po hrázi vodní nádrže Hubenov  do Batelova, kde se cyklisté občerství a doplní energii před cestou zpět do Telče Celková délka trasy je 77 km. Nezapomeňte se registrovat na https://www.nakoledetemvysocinou.cz ať můžeme zajistit dostatek občerstvení. Více na: https://www.nakoledetemvysocinou.cz/

Záštitu 11. ročníku poskytla primátorka Jihlavy Karolína Koubová, starosta Třešti Vladislav Hynk a starosta Telče Vladimír Brtník.

Plakát ke stažení

Další akce v Telči o víkendu 11.-12. září 2021