Na kole dětem z Horky po Hané

3.ročník charitativní cyklojízdy Na kole dětem z Horky po Hané je u konce. Sešli jsme se za krásného počasí a na trať vyrazilo téměř 60 cyklistů. V mezidobí probíhal v Horce doprovodný program a nakonec nás zkropil i déšť.

Déšť ale nevadí, protože během akce jsme předali šek na 250.000,- Kč na rekodiční pobyty dětí, které organizuje Šance Olomouc.

Dnes byly otevřeny pokladničky, které obsahovali krásných 12.560 Kč. Všem dárcům děkujeme a peníze použijeme na reokodiční pobyty malých pacientů.

Představujeme 3.ročník charitativní cyklojízdy Na kole dětem z Horky po Hané.

Termín akce je sobota 29.7. 2023, start v 9:30 z areálu Sokolka, a jak říká Pepa Zimovčák jde už o stálý termín, který má pro nás zabukovaný a je za to moc rád. Tato charitativní akce se skládá z několika akcí, které jsou propojeny.
Za prvé jde o samotnou charitativní jízdu.               
Za druhé v obci Horka nad Moravou, kde je start i cíl bude po celý den probíhat sportovně kulturní akce.               
Za třetí tak jako vloni bude probíhat akce pro MŠ, kde mají za úkol vyrobit nějaký výrobek k cyklojízdě nebo vyrobit dárek pro nemocné děti.               
Za čtvrté budou osloveny spolky z Hané, aby vyrobili výrobek, který má nejblíže k jejímu zaměření a tyto výrobky pak budou vydraženy.

Větší změnou oproti prvnímu a druhému ročníku bude to, že pojedeme dvě trasy. Klasická, která je již zaběhlá bude pro cyklisty a druhá bude pro všechny, kteří se chtějí zapojit a jen tak se projet.

Klasická měří 89 km a bude vypadat takto.
Start je v Horce nad Moravou areál Sokolka (Nádražní 283/2), další zastávky jsou pak Litovel, Arboretum Bílá Lhota, Bouzov, Javoříčko, zámek Náměšť na Hané, Olomouc orloj a zpět do Horky nad Moravou. Po celou dobu cyklojízdy zajišťujeme pro cyklisty občerstvení zdarma. Pro třetí ročník bude novinkou, že na každé zastávce bude krátké představení místa kde se nacházíme, abychom se dozvěděli zajímovosti o daných památkách a místech.

Rodinná měří 28,6 km a pojedete se do Litovle a zpět.
První část do Litovle pojedou účastníci jak klasické tak rodinné společně a v Litovli se rozdělí.

Společný start bude v 9.30hod. Příjezd rodinné trasy bude cca v 11.30 a příjezd klasické bude kolem 17.00 hod. Doprovod bude  zajištěn dopravní policií a našimi 3 doprovodními motocykly a 3 doprovodnými vozidly. Z předešlých ročníků víme, že ohlasy cyklistů jsou vynikající a trasy zajišťují krásný zážitek nejen sportovní, ale i kulturní.

Souběžně s cyklojízdou bude probíhat v Horce nad Moravou celodenní sportovně kulturní akce. Na akci vystoupí Železný Zekon, šašek Viki, kapely Acoustic Lumen, Status Quo revival, DouNaboso, laserová show a další. Budou probíhat ukázky cyklokuriozit, výcvik psů, malování na obličej, stánek BESIP, po celý den budou probíhat soutěže pro děti a dospělé. Součástí programu bude i bohatá tombola. 

Ve 2.ročníku jsme oslovili v MŠ děti a paní učitelky, aby vyrobili dárky pro onkologicky nemocné děti nebo vyrobili něco co bude připomínat naši charitativní cyklojízdu. Oslovených školek bylo cca 30. Odezva byla úžasná. Nápady výrobků a výtvorů byly fantastické.
Pro třetí ročník máme představu oslovit 100 školek a připojit i žáky 1 tříd základních škol. Dárky byly předány nadaci Šance Olomouc. Pro děti jsme za odměnu promítly film v kině a těm z nejlepšími nápady jsme předali hodnotné ceny. Vstup do Amazonie, vystoupení šaška Vikiho atd.

Oslovíme spolky nejen z Hané, aby vyrobili výrobek, který má nejblíže k jejímu zaměření a tyto výrobky pak budou vydraženy. 
Celkově získaný obnos - příspěvky od firem, občanů, spolků, z tomboly a dalších bude jako v předešlých ročnících poukázán Nadačnímu fondu Na kole dětem Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí.

Tato akce je nedílnou součástí celorepublikového projektu Na kole dětem Josefa Zimovčáka.

Pořadatelé akce jsou Eliška a Milan Kolomazníkovi, obec Horka nad Moravou a Horka kulturní.

https://www.remax-czech.cz/reality/re-max-g8-reality/eliska-kolomaznikova/

https://www.eliskakolomaznikova.cz/