Na kole dětem Žďárskými vrchy 2015

Trasa: Žďár nad Sázavou - Svratka - Sněžné - Nové Město na Moravě - Žďár nad Sázavou
Délka trasy: 67 km

1. ročníku Na kole dětem Žďárskými vrchy se zúčastnilo více než 300 cyklistů

Díky Aleši Wasserbauerovi bylo okolí Žďáru nad Sázavou zaplaveno cyklisty

8. Srpen 2015

Za nádherného slunečného počasí a při teplotách blížících se 40 st. Celsia si našlo cestu do pelotonu charitativní cyklojízdy Na kole dětem Žďárskými vrchy více než 300 cyklistů.
Již při presenci po 8. hodině ranní bylo zřejmé, že ani teplé počasí neodradí velké množství cyklistů od úmyslu udělat něco pro své zdraví a zároveň pomoci nemocným dětem. Autor celé akce Aleš Wasserbauer přivítal všechny přítomné kolem 9:15 na náměstí ve Žďáru nad Sázavou. Po krátkých projevech a představení projektu, který má za cíl pomoci dětským pacientům, se vydalo 210 cyklistů za doprovodu příslušníků policie ČR směrem ke Svratce. Cestou se přidavali další a další cyklisté, peloton se tak utěšeně rozrůstal. Tempo určovali společně Josef Zimovčák na vysokém kole a Aleš Wasserbauer, cyklista šlapající pouze levou nohou, protože tu pravou mu sebralo onkologické onemocnění.

Ve Svratce se nám po 22 ujetých kilometrech dostalo velmi milého přijetí a osvěžujícího občerstvení. Po odpočinku se již peloton hrnul směrem na Sněžné. Po dalších 11 km následovalo další vstřícné přivítání a občerstvení nabylo naprosto skvělý domácký ráz. Zahrála nám i místní čistě dívčí kapela a pak již následovala 17 km dlouhá cesta směrem na Nové Město na Moravě. Tamtamy mezi městy fungovaly kvalitně :-), v Novém Městě byli na příjezd megapelotonu připraveni. Operativně v návaznosti na žhnoucí slunce přemístili zastávku z rozpáleného náměstí do stínu pod koruny stromů za kostel. Vídno, že ve Městě si s podporou sportovních akcí umí vždy poradit. Po společné fotografii následovala již jen lehčí 17 km dlouhá část zpět do Žďáru nad Sázavou. Jako cílové místo vybrali pořadatelé krásné prostředí Pilské nádrže. Díky kvalitně promyšlenému harmonogramu akce měli účastníci, kteří nemají v občanském průkazu bydliště v kraji Vysočina, možnost poznat během jednoho dne mnoho krásných skvostů Žďárských vrchů. Po vyhlášení účastnické soutěže předali pořadatelé a zástupce hlavního sponzora pojišťovny Metlife, Daniel Martínek, šeky zástupcům nemocnice ve Žďáře, Jihlavě a Nadačnímu fondu Krtek. Získaná podpora od sponzorů se vyšplhala na neuvěřitelných 283 tisíc korun. V zapečetěné pokladničce, do které účastníci platili dobrovolné startovné, napočítali v pondělí na úřadě 34.781,- Kč, které již byly vloženy na nadační sbírku Na kole dětem a pomohou zajistit rekondiční pobyty pro malé onkologické pacienty.

Poté nám k poslechu i tanci zahrála místní rocková kapela a po poslechu pěkné hudby se pak většina účastníků již vydala k domovům s pocitem krásně stráveného dne, kdy udělali něco pro sebe a zároveň ještě pomohli nemocným dětem.

Již se těšíme na příští ročník a Aleši DÍKY!!!

Pro nasátí atmosféry si prohlédněte přiložené fotografie. Další informace a více fotografií najdete v nejbližší době na webu www.zdaracidetem.cz

Na kole dětem Žďárskými vrchy 2015

pozvání

Přijďte se svézt na kole při 1. ročníku, udělat něco pro sebe a přitom pomoci nemocným dětem

Charitativní cyklojízda pro širokou veřejnost startuje ve Žďáru nad Sázavou z náměstí Republiky 8.8.2015 v 9:30. Registrace bude probíhat od 8:00. Přijďte si vyzkoušet jízdu v pelotonu, užít si pohodový den na kole a udělat také něco pro své zdraví. Srdečně Vás zve Aleš Wasserbauer.

Startovné  je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách www.zdaracidetem.cz.

Někomu se může trasa zdát jako dlouhá, ale na trase budou zastávky pelotonu v partnerských městech spojené s odpočinkem, kde promluví zástupce partnerského města a Aleš Wasserbauer, autor projektu Na kole dětem Žďárskými vrchy. Cílem pelotonu bude pak rekreační areál Pilák ve Žďáru nad Sázavou. Po celou dobu bude na bezpečnost a plynulost dopravy dohlížet policie České republiky.

Dále bychom chtěli ukázat a motivovat všechny, že i s handicapem se dá sportovat, například jezdit na kole. Celou trasu 65 km pojede Aleš, šlapající jednou nohou, v čele pelotonu společně s Josefem Zimovčákem.