Na kole dětem Žďárskými vrchy 2017

Trasa: Žďár nad Sázavou - Svratka - Sněžné - Nové Město na Moravě - Žďár nad Sázavou
Délka trasy: 67 km

3. ročník Na kole Žďárskými vrchy je minulostí

Žďárskými vrchy projelo více než 400 cyklistů

5. Srpen 2017

Třetí ročník Na kole dětem Žďárskými vrchy je minulostí. Ráno kolem 9-té hodiny se kolem Pilské nádrže ve Žďáru nad Sázavou začali srocovat cyklisté na všemožných strojích. Snad jediné větší srovnání s velocipedem Josefa Zimovčáka měl plášťový bicykl Františka Švejdy. Kolo vyrobené Františkem Teznerem z Chrudimě, v roce 1934. Výhodou tohoto speciálu bylo řazení. Mělo 3 převody: 1) v sedě, 2) ve stoje, 3) pěšky. Bylo nádherné počasí a tak pořadatelé nakonec napočítali více jak 4 stovky cyklistů!!! Ano čtete dobře více jak 400.  Hlavní tvář a pořadatel akce, Aleš Wasserbauer nestačil rozdávat pokyny, Josef Zimovčák se nestačil fotit se všemi zájemci a již se po půl 10 vyjelo směr Svratka. Zde byla první přestávka, ale je třeba dodat, že "had" takového množství cyklistů měl úctyhodnou délku. Po přivítání a občerstvení ve Svratce následovala cesta směrem do Sněžného. Zdejší zastávka je již vyhlášena skvělou škvarkovou pomazánkou na chlebu a ještě lepšími buchtami. Pak již jsme naše kola směřovala směrem na Nové Město na Moravě. I zde jsme byli skvěle přijati. Poslední část pak vedla zpět do Žďáru k Pilské nárdži. Cyklisté se zde naposledy občerstvili a Aleš Wasserbauer předal šek pro nadaci Krtek a nemocnice ve výši 280 tis. Kč. V pokladničce na dobroolné startovné bylo navíc vybráno 65.320 Kč a 13€. Děkujeme. 

Aleši velké díky za Tvoji aktivitu a těšíme se na další již 4. ročník v roce 2018.

Na kole dětem Žďárskými vrchy 2017

pozvání

3. ročník charitativní cyklojízdy pro širokou veřejnost startuje ve Žďáru nad Sázavou z Pilské nádrže 5.8.2016 v 9:30. Registrace bude probíhat od 8:00. Přijďte si vyzkoušet jízdu v pelotonu, užít si pohodový den na kole a udělat také něco pro své zdraví. Srdečně Vás zve Aleš Wasserbauer.

Startovné  je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách www.zdaracidetem.cz.

Cílem pelotonu bude Žďár nad Sázavou kde proběhne předání šeku s vybranou finanční částkou. Celou trasu v čele pelotonu pojede mistr světa na vysokém kole Josef Zimovčák a Aleš Wasserbauer šlapající jednou nohou. Od začátku trasy poputuje s pelotonem zapečetěná kasička, kam může kdokoliv přispět. Přispět mohou účastníci dobrovolným startovným. Dále bychom chtěli ukázat a motivovat všechny, že i s handicapem se dá sportovat, například jezdit na kole. 

Někomu se může trasa zdát jako dlouhá, ale na trase budou zastávky pelotonu v partnerských městech spojené s odpočinkem, kde promluví zástupce partnerského města a Aleš Wasserbauer, autor projektu Na kole dětem Žďárskými vrchy. Cílem pelotonu bude pak rekreační areál Pilák ve Žďáru nad Sázavou. Po celou dobu bude na bezpečnost a plynulost dopravy dohlížet policie České republiky.

T