Na kole dětem Žďárskými vrchy 2023

Trasa: Žďár nad Sázavou - Nové Město na Moravě - Bobrová - Ostrov nad Oslavou - Žďár nad Sázavou
Délka trasy: 54 km

9. ročník Na kole Žďárskými vrchy je minulostí

Žďárskými vrchy projelo po změněné trase přes 250 300 cyklistů

26. srpen 2023

Na oválu u zimního stadionu ve Žďáře nad Sázavou ráno kolem 9 hodiny začaly scházet desítky, ba nakonec stovky cyklistů. Důvodem byla charitativní cyklojízda pořádaná Alešem Wasserbauerem a to již její 9. ročník. Bylo zřejmé, že i letošní ročník se povede a vynucená změna trasy na tom nic nezmění.

Pestrobarevný had cyklistů, cyklistek i cyklisťátek vyrazil tentokrát nejprve do Nového Města na Moravě, aby pak pokračoval do Bobrové, Ostrova nad Oslavou a vrátil se zpět do Žďáru nad Sázavou. Užili jsme si krásné výhledy ze sedla kola a pomohli dobré věci.

V cíli organizátor celé akce Aleš Wasserbauer poděkoval všem účastníkům a sponzorům za podporu. Předal šek na úctyhodných 400 tis. Kč. Peníze půjdou Nadačnímu fondu Krtek a dětským oddělením nemocnic v Jihlavě a Novém Městě na Moravě. 
Pokladnička, do které házeli přítomní dobrovolné startovné byla rozpečetěna v pondělí a obsahovala neuvěřitelných 53.247 Kč, které budou použity na rekondiční pobyty malých pacientů.
Už nyní se těšíme na příští rok na jubilejní 10. ročník.
Velké poděkování patří i policii České republiky, městským strážníkům i kluků na motocyklech, kteří se skvěle starali o naši bezpečnost celý den.

Fotogalerie

Na kole dětem Žďárskými vrchy 2023

9. ročník veřejné cyklojízdy

startuje ve Žďáru nad Sázavou z OVÁLU U ZIMNÍHO STADIONU 26.8.2023 v 9:30. Registrace bude probíhat od 8:00 do 9:15. Přidejte se k charitativní cyklojízdě a podpořte svojí účastí děti, které se léčí s onkologickými onemocněními. Akci zaštiťuje Aleš Wasserbauer, handicapovaný cyklista šlapající jednou nohou, kterému byla amputována noha ve stehnu během léčby rakoviny.

Startovné  je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách https://www.zdaracidetem.cz/.

Celou trasu v čele pelotonu pojede Aleš Wasserbauer šlapající jednou nohou a mistr světa na vysokém kole Josef Zimovčák. Od začátku trasy poputuje s pelotonem zapečetěná kasička, kam může kdokoliv přispět. Přispět mohou účastníci dobrovolným startovným. Dále bychom chtěli ukázat a motivovat všechny, že i s handicapem se dá sportovat, například jezdit na kole. 

Někomu se může trasa zdát jako dlouhá, ale na trase budou zastávky pelotonu v partnerských městech spojené s odpočinkem, kde promluví zástupce partnerského města a Aleš Wasserbauer, autor projektu Na kole dětem Žďárskými vrchy. Vzhledem k rekonstrukci mostu v Cikháji, v době cyklojízdy, bude pro letošní rok trasa upravena. Zastávky: Nové Město na Moravě, Bobrová, Ostrov nad Oslavou. Nenechte se odradit délkou trasy a prožijte s námi nevšední sportovní zážitek!  Registrace není povinná, ale pomůže organizátorům když budou vědět přibližný počet účastníků. Registrace zde.