Výroční zasedání nadačního fondu 2019

30. Listopad 2019

V sobotu 30.11.2019 se uskutečnilo Výroční zasedání nadačního fondu Na kole dětem. Díky pohostinnosti majitele  Kavárny Adria  jsme se sešli na Národní třídě v Praze v krásných prostorách této kavárny. Velmi děkujeme majiteli Kavárny Adria, který celé Výroční zasedání zaštítil. V 10 hodin Josef Zimovčák přivítal všechny účastníky, seznámil všechny s programem a předal slovo Petru Vlčkovi, který seznámil účastníky s činností hadačního fondu v posledním roce.  S pozdravem od Slunečního paprsku vystoupil MUDr. Pavel Boček, předseda rady spolku a seznámil zúčastněné s fungováním a organizací Slunečního paprsku.
Petr Vlček přednesl informace o finančním hospodaření v roce 2018. V roce 2018 se podařilo na rekondiční pobyty vybrat 1 877 283 Kč 
Zasedání pozdravila PhDr. Věra Reichlová a Jan Šindelář z Haimy CZ, přečetli jsme si pozdrav od Michaely Češkové z Haimy Ostrava .
Petr Vlček seznámil účastníky s finančními výsledky za 3/4 roku 2019. V letošním roce se podařilo na rekondiční pobyty  doposud vybrat rekordních 2 133 760 Kč. Všem dárcům velmi děkujeme.
Podplukovník Miroslav Šimeček z policejního prezídia seznámil účastníky s pravidly, která je třeba dodržovat, aby mohla policie ČR zajistit bezpečnost účastníků pelotonu a také plynulost silničního provozu. Informoval všechny, že policejní prezident brig.gen. Mgr. Jan Švejdar udělil 11. ročníku cyklotour Na kole dětem záštitu.
Zavzpomínali jsme na atmosféru při Cyklotour 2019 při krátkém videu.
Poté již byla zveřejněna trasa 11. ročníku. Trasa povede z Hlučína do Lanškrouna. Trasa měří 1224 km. Účastníci navštíví 331 měst a vesnic, z nichž v 60 zastaví. Trasu si prohlédněte v sekci Cyklotour 2020.
Byl představen dres pro 11. ročník. Dres je pestrobarevný v olympijských barvách, protože rok 2020 je rokem olympijským. Josef Zimovčák rozdal přítomným dětem část z 3.000 plyšových zvířátek, které jsme pro děti obdrželi.
Pak Josef krátce zavzpomínal na všech předchozích 10 ročníků Cyklotour. Josef obdaroval Petra Charváta a Sašu Fedoročka památečnými zvony.
V diskusi ještě vystoupil Alexandr Fedoročko, doc. Jiří Vokurka, prof. Pavel Pafko, Jiří Sušický a Stanislav Vilímek. Matěj Motyčka představil nové stříbrné náramky s tématem vysokého kola z rodinného Zlatnictví Lenka Motyčková, které bude možno zakoupit při 11. ročníku Cyklotour.
Probralo se ještě mnoho témat a pak bylo Výroční zasedání Josefem Zimovčákem ukončeno.