Výroční zasedání nadačního fondu 2022

26. Listopad 2022

V sobotu 26.11.2022 se opět po 3 letech, po pauze způsobené Covidem, uskutečnilo Výroční zasedání nadačního fondu Na kole dětem. Opět jsme se sešli v krásných prostorách  Kavárny Adria  na Národní třídě v Praze. Chvíli po 10 hodině Josef Zimovčák přivítal všech, více jak 50 účastníků zasedání, seznámil všechny s programem a předal slovo Martině Střížové, která seznámila účastníky s činností nadačního fondu v posledních 3 letech.  Ano tak dlouho jsme se nemohli takto společně sejít, díky pandemické situaci. Martina přednesla informace o finančním hospodaření v roce 2019 - 2022.  A byla to krásná čísla. V roce 2019 se podařilo na rekondiční pobyty vybrat 2 007 180  Kč, v roce 2020 to bylo  2 161 448 Kč, v roce 2021 pak už neuvěřitelných 2 880 895 Kč a v roce 2022 prozatím 2 835 156 Kč, takže to vypadá, že by jsme mohli letos pokořit neuvěřitelnou hranic 3 milionů Kč. Velmi děkujeme všem dárcům a jsme moc rádi, že můžeme pomáhat.
Martina pak všem nastínila, jak vlastně probíhá financování jednotlivých rekondičních pobytů a také promítla krásné video z návštěvy na jenom z těchto pobytů pořádaným Haimou Ostrava. Prohlédnout si ho můžete zde.
Vyslechli jsme si pozdrav Martina Kvintuse, který se nemohl zúčastnit z důvodu onemocnění Covidem. Manželé Misařovi nás pozvali na jednu z etap příští Cyklotour, která bude končit ve Slopném a druhý den ráno zde pojedeme školní kritérium. O plánovaných akcích nás Informoval Jakub Kachlík (Na kole dětem Toulavou, Na kole dětem v Ladově kraji a nové akci Na kole dětem za Blanickými rytíři). Martin Schmidt informoval o Na kole dětem U hranic bez hranic a Na kole dětem Chorvatskem. Jiří Michálek o Na kole dětem kolem Světa, manželé Kolomazníkovi o  Na kole dětem po Hané, které bude tentokrát startovat z Horky nad Moravou. Radek Chamrád o nové akci Strážnicko -horňácká cyklotour. No kalendář bude v příštím roce opět dosti nabytý.
Petr Lunara všem objasnil, jak probíhají jednání s jednotlivými městy a získávání dotací a vůbec zajištění celé 11 denní Cyklotour.
Petr Vlček odtajnil trasů 14. ročníku v roce 2023. Startovat budeme tentokrát v Ostravě a po 11 dnech dojedeme do Zichovce. Trasa měří 1 182 km, zastavíme v 65 městech a obcích a navštívíme 365 měst a obcí.
Byly představeny 3 varianty dresů pro 14. ročník. Brzy spustíme hlasování, která z variant by se vám nejvíce líbila.
K dobrému jsme dali pár střípků ze zákulisí a zavzpomínali u videa z letošního 13. ročníku Cyklotour.
Poté jsme už jen poobědvali a ještě dlouho mezi sebou diskutovali, než jsme se vydali k domovům.