Cyklotour startuje již ve středu v 11:30

1.6.2021

12. ročník Cyklotour Na kole dětem je připraven a odstartuje již zítra v 11:30 hod na Mírovém náměstí v Hlučíně.

Samozřejmě musíme respektovat všechna platná omezující opatření, která jsou v platnosti. Více zde.  
Pevně věříme, že Cyklotour proběhne standardně. Ve všech zastávkových městech s námi počítají a těší se na naší návštěvu.

Převoz zavazadel bude zajištěn. Bude k dispozici dodávka na převoz zavazadel. Tato služba bude zpoplatněna 200,-Kč/den.

Nezapomeňte si přečíst pravidla účasti a zejména podmínky povolení od Policie ČR.

Všichni účastníci musí mít na hlavě homologovanou helmu a striktně je třeba dodržovat pravidlo jízdy po pravé straně vozovky.

KDO NEBUDE SCHOPEN DODRŽET TATO DVĚ ZÁKLADNÍ PRAVIDLA, TAK BUDE MUSET BÝT Z PELOTONU OKAMŽITĚ VYKÁZÁN A NEBUDE MU UMOŽNĚNO JET V PELOTONU DÁL!!!
Není tedy možné zajíždět na levou polovinu vozovky, tak jak se to bohužel v minulých letech dělo. Stejně tak není možné při jízdě z kopce předjíždět peloton z leva jen proto, že jsem nestačil předtím do kopce. Kdo nestačí vysokému kolu do kopce, tak by měl více natrénovat. 
Při jízdě do kopce vysoké kolo většinou výrazně zpomalí, není možné „vytvářet za ním hrozen“ a vjíždět na levou polovinu silnice. Je třeba přibrzdit a zůstat na pravé straně vozovky.
Stejně tak není možné objíždět peloton z leva, protože se chci v pelotonu posunout do čelních pozic. Posunout pelotonem se lze buďto postupně tím že se pomalu a opatrně posouvám v rámci pelotonu nebo při startu na náměstí se zařadím na místo, které chci.
Je třeba rovněž mít při jízdě k dispozici reflexní pásku a to nejlépe na levém kotníku. Reflexní pásky lze zakoupit na náměstích u stánku se sbírkovými předměty.

Dodržování podmínek bude vyžadováno bez výjimek. V průběhu akce bude Policie České republiky důsledně kontrolovat dodržování podmínek stanovených v příslušném povolení akce. Při jejich porušování bude akce přerušena nebo pro daný den zcela ukončena.  A to doufáme nikdo z Vás nechce.

Těšíme se na viděnou v pelotonu a děkujeme, že budete dodržovat stanovená pravidla. 

Tým Na kole dětem